En presentation

 

 

Jag är en 26årig tjej som bor i Linköping och som brinner för katter.

 

Jag är uppvuxen med katt (Helig Birma), som jag var väldigt förtjust i men jag utvecklade allergi och det gjorde att vi ej kunde skaffa ny katt när hon gick bort. Trots allergin fanns djurintresset där och har alltid varit stort. Jag har tagit varje tillfälle i akt till att umgås med djur av alla de slag.

 

Vid 19års ålder träffade jag på rasen Maine Coon och fick höra att vissa allergiker kunde tolerera denna ras. Mina föräldrar och jag valde att testa. Och det gick bra! Jag föll som en sten för denna stora, vänliga, vackra ras. När jag flyttade hemifrån för att börja studera stannade katten kvar hos mina föräldrar och det var så otroligt tomt i min nya lägenhet. Jag stog ut i en månad och därefter köpte jag Zita, Sassies mor, av samma uppfödare. Zita och jag klickade direkt. Zita är till hundra procent min katt, och visar det tydlig...

 

Men jag ville ha mer, jag kunde inte få nog av dessa underbar djur och jag började läsa på mer om rasen och om uppfödning. Jag gick pawpeds kurser (G1 och G2) om katthållning och kattuppfödning. Nu har jag även gått sista delen (G3) av pawpeds kurser.

 

Jag har även genomfört SVERAKS uppfödardiplomering.

 

 

Vad som händer i framtiden får man se, men planerna är att ha en liten uppfödning med ca 1kull/år med mycket fokus på varje kull.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Anna Lindahl @ Animalias © 2012 •